Данас

Трeнутни смeштajни кaпaцитeти Студентског дома „Турица“ су 112 лeжaja  распоређених у четири павиљона и то у:  4 једнокреветне, 12 двокреветних, 16 четворокреветних и 4 петокреветне собе, са заједничким купатилима у сваком од павиљона, читаоницом и салом за рекреацију, справама за рекреацију.

Студентски ресторан „Студент“ је савремено опремљен и капацитет је 120 места.

Радови на изградњи нових просторија Установе у кругу Касарне у Крчагову почели су  . 23.децембра 2013.године. Изградња се обавља на простоту који је обезбедио Град Ужице, а финансира се средствима кредита које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедили од Централне европске банке.

У току је друга фаза радова и очекује се да почетком 2017.године буде завршено извођење свих радова на овом објекту, а затим у набавка неопходне опреме како би званично студенти уписани школске 2017/2018 године били први студенти корисници услуга у новом пословном простору Установе.

Капацитет новог објекта је 276 лежаја и то у 77 трокреветних соба, 18 двокреветних и пет једнокреветних, као и 2 собе у приземлљу са по два плус два помоћна за лица са посебним потребама. Објекат се гради по најсавременим стандардима прописаним за смештај студената.

Кухињски блок са рестораном  ће имати капацитет 200 места уз припрему 1500 оброка. У сасвим новим условима сварају се могућности да Установа  оствари додатне приходе обављањем допунске делатности а тиме смањивати буџетске трошкове и остваривати зараду на тржишту.